Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Armata Naţională, în topul credibilităţii

Armata Naţională, în topul credibilităţii

Sondajul efectuat la nivel naţional de Institutul de Marketing şi Sondaje IMAS-INC Chişinău, pe un eşantion de 1054 de persoane, în 75 de localităţi ale ţării, relevă că 49% din numărul total de respondenţi au cea mai mare încredere în armată.

Sondajul IMAS indică că primăria a acumulat 45%, guvernul 35%, parlamentul 32%, iar preşedinţia 30%. Din toate instituţiile statului, cetăţenii au cea mai mică încredere în poliţie, pentru care s-au pronunţat doar 27 la sută din cei chestionaţi şi justiţie, care a acumulat 26%.

Cu toate acestea, din instituţiile non-statale, biserica rămâne a fi instituţia în care moldovenii au cea mai mare încredere. Astfel, 80 la sută din cei chestionaţi au spus că au cea mai mare încredere în biserică. În afară de aceasta, 46% din persoanele intervievate au răspuns că au cea mai mare încredere în mass-media.

În partea de jos a clasamentului din punct de vedere al încrederii cetăţenilor se află o serie de actori de pe scena social-politică din republică – ONG 25%, sindicate 22%, partide politice 18%.